Szemeti Lajost, a banda dobosát kérdeztük

Négy éve alapítottátok a zenekart. Mit gondolsz, eljutottatok oda, ahová szerettetek volna?

A zenekar alapítása óta eltelt 4 év alatt rajtunk kívül álló okok miatt sok mindent nem sikerült megvalósítani (pandémia, országos bezárások, a zenekarból mindenki átesett-átesik a covid fertőzésen). Sokszor kényszerültünk több hetes szünetekre, viszont, ha lehetőségünk volt rá, tartottuk a heti 2 próbát, új számok kidolgozását, sok új feldolgozás megtanulását. Ha azt nézzük, hogy az együttes zeneileg elérte-e a célját, oda fejlődött-e, ahova vártam, egyértelműen igen. Pedig voltak tagcserék, át kellett dolgozni a számokat, mégis jópár sikeres koncertet tudtunk adni és hát mégiscsak megjelentettünk 2 stúdiólemezt. A válaszom zeneileg igen, a lehetőségek miatt viszont a már korábban említett okok miatt természetesen nem!

Véleményed szerint idén a zenei élet – és itt elsősorban az élőzenére gondolok – visszatérhet a normális kerékvágásba?

Hogy a zenei élet idén visszatér-e a normális kerékvágásba, azt szerintem per-pillanat nincs ember aki felelősséggel kijelentheti! Persze remélem, az ENSZ is kijelentette az irányú várakozását, hogy 2022-ben átalakul a pandémia endémiává (helyi, területi jelleggel fog feltűnni a koronavírus), esély nyílik hosszú távon a normális élet visszatértére, ebből fakadóan a normális zenei élet visszatértére (koncertek, fesztiválok, falu-városnapok megrendezésére!), amiken remélem már mi is részt tudunk venni.

Mire számíthat az, aki együtt ünnepel veletek a zenekar szülinapi bulijain?

A szülinapi bulijainkon (mivel kétnapos rendezvényről van szó) résztvevők bizton számíthatnak mind a régebbi, mind a legújabb dalainkra, és ma is népszerű rockslágerek előadására. Nem utolsó sorban óriási bulikra mind a mi, mind a vendég zenekarok előadásában (Blues Company, Hungarock, Vadvágány, Új Nemzedék).

Nemrég kiadtatok egy élő kislemezt. Mi a véleményed róla?

A most meglelent kislemezről az a véleményem, hogy hallgassa bárki, aki élőben ilyet így elő tud adni, ami ilyen remek minőségben felvehető, kiadható, meghallgatható, az úgy gondolom minden tiszteletet megérdemel. Kaptam nem egy visszajelzést, hogy hallják, látják benne a sok munkát, pontosságot, kidolgozottságot. Ez mindent elmond róla. Személy szerint én nagyon büszke vagyok rá és örülök a pozitív visszajelzéseknek.

Az új stúdiólemez előkészületei elkezdődtek, azóta nagy a csend. Hogy haladtok?

Az új stúdió lemezzel most megakadtunk, koronavírus fertőzés miatt több hete sajnos próbáink nincsenek, mindenki önállóan gyakorol, ami nálam sajnos sok nehézséget okoz. Én otthon csak elméletben tudok gyakorolni, ezért egyedül is bejárok a próba terembe, amikor időm engedi. Remélem tavaszig megoldódik ezt a probléma és be tudjuk fejezni a munkálatokat.

Visszakanyarodva a zenekar születésnapjára, február 11 és 12: mindkét nap ugyanazzal a programmal készültök?

A szülinapi buli két napján két külön programmal készülünk, bár lesznek átfedések a két bulin, hisz van pár néhány dal, amit nem hagyhatunk ki a műsorból. Aki eljön, szerintem nem fog csalódni, a rockzene széles spektrumát felölelő két napi műsorban, mindenki meg fogja találni a neki kedves dalt! Igény esetén néhány Várakozni Tilos! relikvia is beszerezhető a hétvége alatt.

Szólj hozzá