Hamarosan itt az első koncertlemez

Többször beszéltünk már a zenekar 2022-es terveiről, amikor sok dologról tettetek említést, de most az egyik hamarosan konkretizálódik. Mi is lesz ez pontosan? – kérdezem Függ Gergelyt, a banda frontemberét.

– Több vasat tartunk egyszerre a tűzben, mert csak így maradhatunk benne a köztudatban. Nagyon fontos, hogy a rajongóinkal tartani tudjuk a kapcsolatot, a lehető legtöbb fórumon, persze nem túltolva a dolgokat. Az első dolog az nagyon időszerű volt már, szerettünk volna megjelentetni egy olyan anyagot, amin a zenekar élőben játszik. Ennek megfelelően a tavaly november 13.-i budapesti bulink hanganyaga rögzítésre került és most jutottak el abba a fázisba a kiválasztott dalok, hogy a rajongók is élvezettel meghallgathassák.

Két hónap telt el az S8 Underground Klub beli koncert óta. Miért kellett ennyi idő a lemez elkészítéséhez?

– Először is ki kellett választani azokat a dalokat, amiket fel szerettünk volna tenni a lemezre, amivel elment jópár nap. Mivel szerettünk volna a egy olyan dalt is, ami nem a mi szerzeményünk, ezért meg kellett várni, míg engedélyt kapunk rá. Beszéltünk az eredeti dal kiadójával és az artisjus-sal is, ez is mind-mind időbe került. Mivel az eddigi lemezeinken Matula Csabi dolgozott, egyértelmű volt, hogy őt kérjük fel, nyilván ő sem dobta félre az aktuális munkáit, megvártuk, míg szabad lesz. Azt el kell mondjam, hogy az S8 hangmérnöke, Kiss Norbert igazán remek munkát végzett a koncert rögzítésénél, így Csabi is könnyebben dolgozott. Öt különböző változatban keverte meg az anyagot, mire elnyerte a végleges formáját a lemez. Ahogy eddig sem volt, most sincs okunk a panaszra a munkájával kapcsolatban.

Melyik dalok kerültek rá a lemezre és mi lesz a lemez címe?

– A lemez címe ez lesz: Élőben az S8-ból. Rövid és minden fontos információt tartalmaz. Mindkét stúdiólemezünkről két-két nóta szerepel majd rajta: az Elhagyottan-ról a Honnan jövök én és a Magányos kerékpáros, a másodikról pedig a Légy magad és az Egyedül. Az ötödik dal pedig legyen meglepetés….

Videófelvétel készült a lemezhez?

– Sajnos nem. Valamiért nem gondoltunk rá, pedig jó lett volna, főleg annak a tudatában, hogy az audió rész ennyire jól sikerült. Utólag lehetett volna valamit kiügyeskedni, de az nem lett volna az igazi már. Remélem azért meghallgatják majd azok, akik szeretik a Várakozni Tilos!-t.

És pontosan mikor lehet majd meghallgatni az Élőben az S8-ból-t?

– Hamarosan felkerül minden nagyobb online zenei platformra és amint kijön, egyből értesítjük a rajongókat a FB oldalunkon, a rajongói csoportban, illetve a weboldalunkon is.

Szólj hozzá