A zenekarról

Várakozni Tilos!, mert az idő halad…

 

Minket a zene tölt fel a hétköznapokban energiával és ezt szeretnénk megosztani másokkal is, mert a Rock összeköt.

 

Tagjaink:

 


Életrajz

 

A Várakozni Tilos! zenekart 2018 február negyedikén alapította Bölcsföldi István basszusgitáros, Szemeti Lajos dobos és Függ Gergely énekes, majd az akkor még név nélküli zenekarhoz csatlakoztak Poór Péter és Boros Lajos gitárosok. Az első évet a folyamatos költözés, a kezdeti problémák orvoslása és az az útkeresés jellemezte.

2018 októberében Poór Pétert az akkor még alig nagykorú Szücs Bálint váltotta, miközben a zenekar aktív koncertezésbe kezdett, ami egy egészen új dimenzióba vezette a csapatot. 2019 tavaszán egy ötszámos demófelvételt készített a banda az addigi legjobb dalaiból, ami a zenekar YouTube csatornáján még ma is fellelhető. 2020 év eleje ismét a stúdióban találta az együttest, ahol rögzítésre került az addigra fellépéseken is tökéletesített dalokból az Elhagyottan című debütáló lemez.

Az addigra kitört Covid világjárvány miatt a banda elhalasztotta a lemez megjelenését három hónapra, de az anyag megjelenését Boros Lajos nem várta meg, kilépett az együttesből. A helyére Nagy Gábor billentyűs érkezett, amivel új korszak vette kezdetét a Várakozni Tilos! -ban. Az összes addigi dal áthangszerelésre került, kialakult az a hangzásvilág, ami jelenleg is jellemzi a bandát.

Mivel a világjárvány miatt nem lehetett koncertezni, ezért újra stúdióba vonultak a fiúk, hogy rögzítsék a második lemez anyagát, ami a keresztségben a Légy magad nevet kapta. 2021 februárban meg is jelent, nyár elején pedig videoklip is készült a címadó dalhoz. Mivel a bulik száma alaposan megcsappant, ezért az együttes rögzítette az egyik budapesti fellépésének a hanganyagát, amiből öt dal kiadásra került 2022 februárjában az Élőben az S8-ból címmel.

Ezalatt az Várakozni Tilos! elkezdte a harmadik stúdiólemezének az előkészítését, ami a folyamatos zenei változtatások és egyéb okok miatt elég lassan haladt. 2022 októberében Szemeti Lajos úgy döntött, hogy más utakon indul el, ezért a zenekar rövid ideig állandó dobos nélkül maradt. Egy fellépés erejéig és az új lemezen Fejes Gellért segítette ki a zenekart a játékával, az együttes új tagja decembertől Kóbor Isti lett.

A harmadik stúdióanyagot Modern Rabszolgára keresztelte a banda, ami április 3.-án jelent meg online, az albumról készült első videoklip május 7.-től, a második július 16.-tól látható a zenekar Youtube csatornáján.

Miközben a csapat folyamatosan koncertezett, jelentkezett a Győri Rotary Fröccsnapok keretében megrendezésre került Színpadra Fel! tehetségkutató versenyre, aminek a döntőjében az előkelő második helyezést érte el. 

A zenekar jelenleg aktívan koncertezik és megkezdte egy új lemez munkálatainak az előkészületeit.

hu_HU