A zenekarról

Várakozni Tilos!, mert az idő halad…

 

Minket a zenélés tölt fel a hétköznapokban energiával és ezt szeretnénk megosztani másokkal is mindaddig, amíg örömet okoz.

 

Tagjaink:

 

Függ Gergely – Ének

Bölcsföldi István – BasszusgitárNagy Gábor – BillentyűSzűcs Bálint – GitárSzemeti Lajos – Dob

 

Névjegy

 

A Várakozni Tilos! egy győri rockzenekar. Az együttes 2018 februárjában alakult, elsősorban saját dalokat játszik, de néhány feldolgozást is műsorra tűz.


Életrajz

 

A zenekart Bölcsföldi István, Szemeti Lajos és Függ Gergely alapította 2018. február 4.-n és az első próbát február 14.-n tartották. Hamarosan csatlakozott a bandához Poór Péter, majd március 21.-n Boros Lajos gitárosok.

Szeptemberre összeállt egy 75 perces koncertanyag, de mivel Poór Péter nem tudta vállalni az egyre sűrűsödő elfoglaltságot a zenekarral, ezért kilépett, helyére Szücs Bálint került. A banda október 26.-n lépett fel először az Új Nemzedék zenekar társaságában az azóta megszűnt győri Kate’s Music Pubban és azóta is folyamatosan koncertezik. 2019 tavaszán az együttes egy ötszámos demófelvételt készített a Betonban, aminek az egyik dalával a negyedik helyet szerezték meg a Rockrádió Tehetség Támogató Versenyén.

2020 eleje a Hangrafik Műhely Stúdióban találta a bandát, ahol hét dalt rögzítettek. Az időközben kirobbant világjárvány miatt az együttes hat-hétre kényszerpihenőre kényszerült, de április végén elkezdtek próbálni. Május hónap közepén Boros Lajos úgy döntött, hogy kilép a zenekarból.

Az együttes Nagy Gábor billentyűst keresete meg, aki egy rövid beszélgetést követően igent mondott és ő lett a Várakozni Tilos! új tagja. A banda heti két próbával megkezdte a dalok áthangszerelését, miközben a korábban felvett dalok május 29.-n kiadásra kerültek az Elhagyottan című lemezen.

A pandémia miatt az együttes koncertezési lehetőségei erőteljesen megcsappantak, ezért a banda úgy döntött, hogy a korábbi dalaikból rögzítik a második lemezüket, ami Légy magad címmel február 20.-n került a online térbe. Elkészítették a címadó nótához az első videóklippjüket is, ami június 5.-n jelent meg a csapat youtube csatornáján.