A zenekarról

Várakozni Tilos!, mert az idő halad…

 

Minket a zene tölt fel a hétköznapokban energiával és ezt szeretnénk megosztani másokkal is, mert a Rock összeköt.

 

Tagjaink:

 

Függ Gergely – Ének

 
 
Bölcsföldi István – Basszusgitár Nagy Gábor – Billentyű Szűcs Bálint – Gitár ? – Dob

 

Névjegy

 

A Várakozni Tilos! egy győri rockzenekar. Az együttes 2018 februárjában alakult, saját dalokat és népszerű feldolgozásokat is játszik.


 

Életrajz

 

A zenekart Bölcsföldi István, Szemeti Lajos és Függ Gergely alapította 2018. február 4.-n és az első próbát február 14.-n tartották. Hamarosan csatlakozott a bandához Poór Péter, majd március 21.-n Boros Lajos gitárosok. A Várakozni Tilos!-t a kezdetektől egy évig Fekete Judit is segítette, mint zenekari manager. Az együttes stílusában fellelhetőek a hard rock, a punk rock és a blues elemei is.

 A kezdeti nehézségek ellenére szeptemberre sikerült egy állandó próbatermet bérelni, valamint összeállt egy 75 perces koncertanyag is. Poór Peti ekkor már nem tudta vállalni az egyre sűrűsödő elfoglaltságot a zenekarral, ezért kilépett, helyére az akkor épphogy 18 éves Szücs Bálint került. A banda október 26.-n lépett fel először az Új Nemzedék zenekar társaságában közönség előtt az azóta megszűnt győri Kate’s Music Pubban és azóta is folyamatosan koncertezik. 2019 tavaszán az együttes egy ötszámos demófelvételt készített a Betonban, aminek az egyik dalával a negyedik helyet szerezték meg a Rockrádió Tehetség Támogató Versenyén.

2020 eleje a Hangrafik Műhely Stúdióban találta a bandát, ahol hét dalt is sikerült rögzíteni. Az időközben kirobbant világjárvány miatt az együttes hat-hétre kényszerpihenőre kényszerült, ezért csúszott a lemez megjelenése is. Április végén újrakezdődtek a próbák. Május hónap közepén Boros Lajos úgy döntött, hogy magánéleti okból kilép a zenekarból.

Az együttes Nagy Gábor billentyűst keresete meg, aki egy rövid beszélgetést követően igent mondott és ő lett a Várakozni Tilos! új tagja. A banda átállt a heti két próbára és megkezdte a dalok áthangszerelését, miközben a korábban felvett dalok 2020. május 29.-n kiadásra kerültek az Elhagyottan című lemezen.

Ősz közepére a pandémia miatt az együttes koncertezési lehetőségei erőteljesen megcsappantak, ezért a banda úgy döntött, hogy a korábbi dalaikból rögzítik a második lemezüket, ami Légy magad címmel február 20.-n került a online térbe. Elkészítették a címadó nótához az első videóklippjüket is, ami június 5.-n jelent meg a csapat youtube csatornáján. A Forgeron Stúdióval végzett közös munkának meg is lett az eredménye, mert az előválogatón a klip bekerült az 5. Magyar Klipszemle legjobb 200 alkotása közé, ahol bár nem lett díjazott, de az alkotók így is méltán büszkék rá. 

2022.01.21.-n pedig megjelent a zenekar első koncertlemeze, amit még 2021 őszén a budapesti S8 Underground Clubban rögzítettek. A koncertlemez címe pedig Élőben az S8-ból lett. A Várakozni Tilos! időközben megállapodott a Wicky Black Managerirodával, aki a koncertszervezésért felel a banda mellett, de minden egyéb dologban is segíti a zenekart.

2022. október végén Szemeti Lajos úgy döntött, hogy kilép a bandából, így jelenleg dobost keres a Várakozni Tilos! és készíti a harmadik stúdiólemezét.

Az együttes lemezei:

2022. január Élőben az S8-ból

2021 február: Légy magad

2020 május: Elhagyottan