Interjú Nagy Gáborral a Várakozni Tilos! zenekar billentyűsével

Kunsziget térsége már a Római korban is lakott volt, hisz őrállomás működött itt, aminek a romjai Tündérvár néven megtalálhatóak a Mosoni-Duna közelében. A település a török időkben elnéptelenedett, majd fejlődésnek indult, később a 19. század végén kapta meg a Kunsziget nevet. Jelenleg a többi Győr-Moson-Sopron megyei kistelepüléshez képest rendkívül kedvező helyzetben van. Több nagy cég is megvetette a lábát a faluban, nincs nagy átmenő forgalom, közel van a megyeszékhely, így sokan költöztek az elmúlt 25 évben ide. Iskola, óvoda, bölcsőde is működik Kunszigeten, Egészségház épült és több kulturális- és sportegyesület is sikeresen működik a településen.

Nagy Gábor, a Várakozni Tilos! billentyűse az egyetlen nem győri tagja a bandának. Mivel Gabi kunszigeti, ezért adott volt, hogy az Ő szervezésével 2021. november 20.-n este 21:00-tól a Kisduna Vendéglőben lép fel az együttes.

Gabi milyen Kunszigeten élni?

Én születésem óta itt élek és nagyon szeretek itt lakni. Nyugodt csendes település a Mosoni-Duna mentén. Ugye azt meg kell említeni, hogy egy faluról van szó, de a különböző korosztályoknak van lehetőségük megtalálni a közös szórakozást is. Erre az egyik legjobb példa a Petrezsirom Fesztivál, hova minden évben neves zenekarokat szoktak meghívni. Sajnos ez a pandémia miatt idén elmaradt. Bízom benne, hogy a jövőben újra megrendezésre kerülhet.

Te a Kisduna Vendéglőben dolgozol, így november 20.-n igazán hazai pályán leszel. Mondanál erről pár szót?

Igen én jelenleg most a Kisduna Vendéglőben dolgozom. A vendéglő régebben nagyon híres volt a „Józsa Diszkókról”, illetve a bálokról. Jelenleg is vannak zenés rendezvények, ahol a DIGITAL N SOUND néven futó DJ szolgáltat zenét, ilyenkor általában elég sokan vannak. Így fordult meg a fejemben az, hogy a Várakozni Tilos! is fellépjen itt és egy bemutatkozó koncertet adjon. Külön öröm számomra, hogy hazai pályán is megmutathatom magam a zenekarral együtt.

Mire számíthat a közönség a Várakozni Tilos!-tól Kunszigeten?

A zenekar rock műfajnak majdnem minden fajtájába belenyúl, de a poposabb dalok is rendelkezésre állnak egy kiváló koncerthez. Igazából úgy gondolom, hogy egy jó bulinak nézünk elébe. Az eddig megírt számainkban illetve feldolgozásokban lesznek pörgősebb és lassúbb dalok is. Véleményem szerint tetszeni fog a közönségnek a műsor.

Hogy látod a zenekar jövőjét?

Egy összetartó, összehangolt csapatról beszélünk, ami úgy néz ki megtalálta azt a közös vonalat, ami mindenkinek megfelel a zenekaron belül. Természetesen van még hova fejlődni, de a jó pap is holtig tanul.
A jövőt nehéz megjósolni, de bízom benne, hogy sokáig fogunk még együtt játszani!

 

Szólj hozzá