Hírek a bandáról

Két hónapja csak hébe-hóba jutunk információkhoz a Várakozni Tilos! zenekar kapcsán, akkor sem hallottunk semmi konkrét dolgot: lesznek koncertek és készül az új lemez. De mikor? Erről kérdezem Függ Gergelyt a zenekar énekesét:

– Először is, sajnos nem túl sok lehetőségünk volt színpadra lépni márciusban és áprilisban, de ezekkel a lehetőségekkel sem tudtunk élni, mert a kérdéses időpontok biztos, hogy valakinek nem voltak jók. Sajnos ezzel nem tudunk mit kezdeni, mert nem profi zenekar vagyunk, van család, munka, stb… Viszont májusban már többször is találkozhat velünk a közönség. Mindjárt 7.-n, most szombaton adunk egy rövid koncertet Győr belvárosában, a Király utcában megrendezésre kerülő Kult Utca rendezvényen. Ide már tavaly is mentünk volna, de a pandémia miatt akkor nem lehettek színpadi programok. Aztán utána Mosonmagyaróváron játszunk, majd visszajövünk Győrbe, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred nyílt napjára május 21.-n. Aznap játszani fogunk még Győrszentivánon is.

A rockzene szerelmesei végre láthatnak benneteket élőben. De mikor hallhatjuk az új lemezt?

– Az sajnos még odébb van. Amikor elkezdtük a munkát az új anyaggal decemberben, azt hittük, hogy legkésőbb márciura befejeződnek a felvételek és talán a keverés is. A új lemez producere viszont néhány komoly változtatást javasolt a dalokban, amit először be kellett gyakorolni. Mivel a dalokat már egy éve megírtuk, sőt már koncerteken is játszottuk, így nem volt annyira egyszerű. Sok időt elvett a szülinapi hétvégénkre való felkészülés is, annak ellenére, hogy a szervezési munkák nagy részét nem mi intéztük. Szóval, jelenleg ott tartunk, hogy a dobok felvételeivel kész vagyunk, hamarosan jönnek sorban a hangszerek, majd az ének és a vokálok rögzítése. Először mindenképpen szeretnénk egy-két single-t kiadni a dalokból, videoklippet készíteni, mielőtt a teljes lemez bemutatója megtörténne.

Milyen lesz a koncertprogram? Készültök valami meglepetéssel?

– Nem lesznek hosszú fellépéseink, nagyjából másfél órásra tervezzük a leghosszabbat is. Az biztos, hogy a legjobb dalainkból válogattuk össze a műsort, valamint néhány feldolgozás nótát is elő fogunk adni. Ezek közül több olyan dalt is beépítettünk a koncertprogramba, amit nem hallottak még tőlünk élőben. Biztos, hogy az új lemez dalaiból is játszunk egy-két nótát. Most már csak azért szurkolunk, hogy az időjárás is kegyes legyen hozzánk.

Sok sikert!

Szólj hozzá

hu_HU