Kettő-nulla-kettő-kettő

Függ Gergelyt kérdezem… Mi jut eszedbe, ha azt mondom, hogy 2022?

Elég viszontagságos éven vagyunk túl, az biztos. Történtek nagyszerű dolgok a zenekarral, de akadtak olyanok is, amik nem igazán voltak „betervezve”.

Mint például?

Sajnos több dolog is történt, ami nem igazán érintett jól minket. Kronológiai sorrendbe téve, először is február végén bezárt a Dongó. Fontos helyszín volt a zenekar életében, nekünk az a hely volt a hazai pálya. Évente 5-6 fellépésünk volt ott, szerettünk odajárni és jó barátságban voltunk a Klub munkatársaival is. Ezzel megszűnt egy biztos pont a zenekar életében. A következő dolog a harmadik stúdiólemezünk, melynek a munkálatait már elkezdtük az év elején. A dalok már készen voltak, – legalábbis akkor azt hittük -, viszont a producer Matula Csabi, akit felkértünk folyamatosan elfoglalt volt. Aztán pedig, amikor elkezdtük a felvételeket, kiderült, hogy Csabi néhány változtatást mégis szeretne, így amit addig rögzítettünk, az mehetett is a levesbe. Közben több bulit is le kellett mondanunk, mert újra elkaptam a koronavírus fertőzést és ebben az időszakban történt az együttes egyik alapító tagjának, Szemeti Lajosnak a kilépése a bandából, ami igazán rosszul érintett minket.

De voltak sikerek is 2022-ben…

Szerencsére igen. Februárban egy nagyszabású, kétnapos bulival megünnepeltük az együttes fennállásának negyedik évfordulóját, ami nagyon jól sikerült. Miletics Ádám, aki akkor elég aktívan részt vett a zenekar életében, rengeteget dolgozott ennek a rendezvénynek a megszervezésén. Ráadásul az Ő ötletei és kivitelezése alapján a banda először rendelkezik Merch-el, amivel tovább népszerűsíthetjük a zenekart.

Közben megjelent a Várakozni Tilos! első ötszámos koncertlemeze az Élőben az S8-ból, olyan dalok élő változataival, mint a Légy magad vagy az Egyedül. Az ötödik dal pedig egy R-Go feldolgozás, a Ballag a katona lett, jelenleg ez a dal vezeti a Spotify-on a zenekar legnépszerűbb felvételeinek a listáját.

Lajos kilépése után pedig két nagyszerű dobossal is megismerkedtünk: Fejes Gellért egy kiváló ember és kiváló zenész, aki kisegített minket akkor, amikor nagy szükségünk volt a tudására. Bár az állandó zenekari tagságot nem tudta vállalni, de feljátszotta az új lemez dobsávjait, valamint egy jótékonysági koncerten is részt vett velünk. Nagy hálával tartozunk neki. Kóbor Isti hatalmas arc és szorgalmas srác. Nagyon akar bizonyítani és ezért mindent meg is tesz, rengeteget készül a próbákra. Minden tiszteletem az övé és örülök, hogy Ő lett a Várakozni Tilos! új dobosa. Isti is a befektetett munkában hisz, mint mi mindannyian.

Van még egy fontos dolog, ami látványos változást hozott a banda életében. Februárban eljutottunk Szentendrére a Rockpagodába, ahol egy majdnem két órás élő interjút készítettek velünk és elég jól sikerült. Nyáron aztán úgy döntöttünk, hogy szorosabbra fűzzük az együttműködést és egy nem kizárólagos szerződést kötöttünk a Wicky Black Managerirodával, hogy képviseljenek minket, szervezzenek nekünk fellépéseket illetve segítsenek bennünket médiamegjelenéshez jutni. Ősszel aztán több rádióinterjút is adtunk, illetve több online újságban is megjelent a bandát bemutató anyag is. Viki és Laci személyében olyan segítőkész embereket ismertünk meg, akik amellett, hogy szeretik a rockzenét, ingyen segítik a feltörekvő zenekarokat ezzel is segítve a stílus népszerűsítését a Rockpagodán keresztül. A Wicky Black Brand pedig biztos hátteret ad az általuk menedzselt bandáknak.

Voltak olyan fellépéseitek, amelyek kiemelkedően sikeresek voltak 2022-ben?

A korábban említett szülinapi buli mellett sikert arattunk a Rakétaezred Nyílt Napján, a Váczi Iskola Családi Napján, Hegyeshalomban és a győri Szeptemberiálison is. A többi buli sem sikerült rosszul, de az előbb említett helyeken nagyobb létszámban volt a közönség jelen.

Milyen tervekkel vágtok neki a 2023-nak?

Az első és legfontosabb, hogy mi, a családjaink és a barátaink is egészségben és nyugalomban töltsük az új évet. Ez az elsőszámú terv, mert ez adja a nyugodt hátteret az új lemez elkészítéséhez, a klipforgatásokhoz, a fellépésekhez és az egyéb zenekari dolgokhoz. Aztán ember tervez, Isten végez. Meglátjuk, hogy mi sül ki a dologból.

Szólj hozzá