Újra Pápán és Szombathelyen nyúztuk a húrokat

A tavalyi évben szinte napra pontosan ilyenkor voltatok Pápán és Szombathelyen. Milyen volt újra a már ismerős helyeken játszani?

Sz. Lajos: Nagyon jó volt újra a tavaly már megismert helyeken megfordulni, több tapasztalattal felvértezve visszatérni! Remélem még a jövőben fogunk még meghívást kapni!

B. Lajos: Nagyon jó érzés volt, újra visszatérni a már ismert helyszínekre. Ismerjük és használtuk a helyek adottságait.

F. Gergely: Mindkét helyszínen ismerősként fogadtak minket. A tavalyi bulikhoz képest többen voltak, ami mindenképpen jó jel a produkciónkkal kapcsolatban. Régi barátokkal és új ismerősökkel találkoztunk, sok volt a pozitív visszajelzés felénk. Remélem, hogy a Klastromban és a Bohémban is megfordulunk még.

B. István: Mindegyik helyen nagyon jó volt újra játszani, Úgy vettem észre, hogy Pápán és Szombathelyen egyre több ismerősünk lesz és egyre többen jönnek el a bulijainkra.

Sz. Bálint: Mind Szombathely, mind Pápa nagy élmény volt számomra újra, ugyanis magamról azt tudom elmondani, hogy egy év alatt sokat fejlődött a játékom és a színpadi kiállásom is. A zenekarról is elmondható, hogy magabiztosabban álltunk ki újra a színpadra egy év elteltével. A hangulat ugyan olyan jó volt, mint tavaly és nagyon remélem, hogy még sokszor el tudunk jutni Pápára és Szombathelyre is.

Eddig úgy néz ki, hogy tavasszal 7 koncertetek lesz, köztük néhány új helyszínen. Mik az elvárások a „Tavaszi Hadjárat”-al kapcsolatban?

F. Gergely: Olyan helyszínekre sikerült bulikat lekötni, ahol remélhetően sokan lesznek ránk kíváncsiak. Kapuváron, Zalaváron, Óváron és Győrben már hallottak minket játszani, ezeken a helyeken az a cél, hogy a korábbi szintre rátegyünk egy lapáttal. Tatán az Uccabárba és a budapesti S8 Underground Klubba márciusban megyünk először, mindkét helyen virítani akarunk. Ráadásul olyan zenekarok társaságában muzsikálunk, akiket még nem láttunk élőben játszani, szóval én már nagyon várom ezeket a fellépéseket. A Tavaszi Hadjáratunkban eddig csak 7 állomás szerepel, remélem májusra még sikerül legalább egy bulit lekötni.

B. Lajos: Izgalommal várom az új helyszíneket. Megpróbáljuk a legpontosabban előadni a repertoárunkat, hogy a közönség számára maximálisan élvezhető legyen, és velünk együtt tudjanak bulizni.

Sz. Bálint: Minden egyes új helyszín egy új élményt rejt, csaknem úgy, mint minden egyes koncert. Nincs két egyforma fellépés és ez ennek az egésznek a varázsa, mindig új dolgok várnak ránk. A zenekar számára és számomra sincs elvárás, viszont garantálni tudom, hogy minden egyes koncerten maximálisan szeretnénk teljesíteni és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a közönség úgy menjen haza, hogy egy hatalmasat bulizott.

B. István: Az elvárások szerintem mindig nagyok a bandával szemben, és saját magunkkal szemben is. Az új helyszínek mindig nagy kihívások, mert ismeretlenek és a közönség sem ismer minket. Elvárásom a zenekarral szemben: dinamikailag jobban előadni a számokat, pontosabban kell játszani és a színpadi show-t kell fejleszteni. Mindent bele kell adni, hogy az ott megjelenő közönség jól érezze magát és persze ezáltal mi is.

Sz. Lajos: Az új helyszínekkel kapcsolatban az elvárásaim, hogy sok embert megismerjünk, szélesítsük kapcsolatainkat, és nem utolsó sorban remek bulikat csapjunk!

A múlt hónapban stúdiófelvételeket készítettetek a győri Hangrafik Műhelyben. Mik a tapasztalataitok?

B. István: A stúdiózás szerintem sokat jelent minden zenekar számára. Mi fejlődtünk mind ritmikailag, mind a számok előadás módjában, mert Matula Csabi személyében hozzáértő hangmérnökkel dolgoztunk, aki rengeteg jó tanáccsal látott el bennünket. Sokat tanultunk az ott eltöltött idő alatt. Olyan dolgokat is megismertünk, amit addig nem tudtunk vagy nem volt rá lehetőségünk. Tehát mindenképpen jó tapasztalataink vannak.

Sz. Lajos: A stúdiófelvételek készítése közben sok tapasztalatot szereztünk, hisz eddig csupán egyszer voltunk együtt stúdióban, viszont remekül éreztük magunkat. A végeredmény pedig remélem megfelel majd elvárásainknak!

B. Lajos: Nagy izgalommal vágtam bele a stúdiózásba. Ennél a fajta munkánál kihagyhatatlan a pontosság és a precizitás, amihez rengeteg gyakorlás szükséges.
Sz. Bálint: A stúdiózás által betekintést nyertünk abba a világba, ahol fontos a pontosság, az összpontosítás és a fegyelem. Számomra megtanította azt, hogy a lehető legpontosabban kell játszani a lehető legnagyobb odafigyeléssel. Mindent összevetve nagy köszönettel tartozunk Csabinak és a Hangrafik Műhelynek, jó pár tanáccsal láttak el minket, ami a zenekar további fejlődését segíti elő.

F. Gergely: A stúdió az a hely, ahol nem lehet kamuzni. Ott vagy meg tudod csinálni a dolgod, vagy nem. Minden apró hiba felszínre kerül, amit vagy kilehet javítani, vagy újra rögzíteni kell. Csabi egy igazi mágus, a stúdió meg tökéletesen felszerelt, szóval minden csak rajtunk múlt. Hamarosan meghallgathatjuk a félkész dalokat, hogy véleményt mondhassunk róluk. Ha minden igaz, ezekkel a felvételekkel már kezdhetünk valamit.

Szólj hozzá