Studio Time!

Igazán sűrű programja van a Várakozni Tilos!-nak mostanában. Alig jöttek le a színpadról, ahol a zenekar születésnapját ünnepelték, máris bevetették magukat egy gyárvárosi stúdióba, hogy Matula Csaba vezetésével rögzítsék az első kislemezük anyagát. A tervek szerint négy dal és egy rövid intro szerepelt volna a felvételeken, de mivel jól haladtak, hozzácsaptak még kettőt, a saját dalok közül. A dob és basszusfelvételek befejeződtek, csupán a gitárszólók, néhány akusztikus gitártéma és a háttérvokál felvételek vannak vissza. Csabi értő kezei alatt már a nyers felvételek is dögösen szólnak, mindenki számára egyértelmű, hogy a csapat befektetett munkája meghozza a gyümölcsét.

 

Gergő ezt mesélte a felvételekről: Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy rendesen elfáradtunk. Kedden három órán át készültünk a felvételekre a stúdióban. Csabi igazi profi, semmilyen apróság nem kerülte el a figyelmét és a legoptimálisabb módszert választotta a felvételek elkészítéséhez. Szerdán délutántól késő estig pedig felvettük a dalokat, egyiket a másik után. Minden számot többször rögzítettünk, majd visszahallgattunk és javítottuk az esetleges hibákat. Mindannyian rettenetesen koncentráltak voltunk, ennek köszönhető, hogy viszonylag gyorsan haladtunk, így plusz két dal is felvételre került. A végére viszont már totál kimerültem. Mivel a stúdió foglalt lesz most egy darabig, a maradék sávok rögzítésére csak két hét múlva kerül majd sor. Személy szerint én már alig várom.

A felvett dalok: Intro, Tűzvihar, Elhagyottan, Éber álmok, Magányos kerékpáros, és a két bónuszdal: Fuss az életedért és a Honnan jövök én?

Szólj hozzá