Mi újság a banda körül?

Mi is történik mostanában a Várakozni Tilos! háza táján? Erről kérdeztük Függ Gergelyt, a zenekar frontemberét.

A látszat ellenére intenzíven dolgozunk. Igaz, hogy ez most nem látványos szakasza a zenekar életének, de hamarosan ismét találkozhat velünk a közönség. Kapuváron, Komáromban, Győrben, Mosonmagyaróváron, Csornán és Jánossomorján szerepel majd a banda az elkövetkező hetekben, hónapokban.

Az a pletyka ütötte fel a fejét, hogy változás történt a csapatot segítő menedzsmentben. Igaz a hír?

Jó az információd. Sajnos Fekete Judit és a csapat közös munkája a végéhez ért. Jucus munkája egyszerűen nem engedi tovább, hogy a zenekar apró cseprő dolgaival foglalkozzon. Az elejétől kezdve sokat tett a csapatért, próbahelyeket intézett, bulit kötött, társ zenekarokat keresett, szóval tette, amit kellett. Idén tavasszal azonban elkezdte foglalkoztatni egy új projekt, aminek a megvalósítását már régóta tervezte, így szép lassan kiszállt a Várakozni Tilos! napi ügyeiből. Ezeket a dolgokat most jelenleg én fogom össze, de kell valaki, aki ebben segít, vagy akár teljesen átveszi. Hogy ezt megtegyük, ki kellett mondanunk, hogy már nem Fekete Judit a zenekar menedzsere.

Akkor most menedzsert keres a Várakozni Tilos!?

Igen. Olyan munkatársat keresünk, aki minden olyan dolgot elintéz helyettünk, ami nem a zenével kapcsolatos. Koncertszervezés, marketing, stúdió, média, stb., stb…. Egy az, hogy mi nem értünk ezekhez a dolgokhoz, kettő, nincs is rá időnk.

Júniusban részt vettetek a RockRádió Tehetségtámogató Versenyén, ahol negyedikek lettetek. Mesélnél valamit erről?

Álmomban sem gondoltam volna, hogy negyvenhét induló dal közül bejuthatunk az első tíz közé, pláne, hogy alig maradtunk le a képzeletbeli dobogó alsó fokáról. A közösségi oldalakon kértük meg a barátainkat, ismerőseinket, hogy szavazzanak a Légy magad! című nótánkra és ők mindennap lelkesen szavaztak is. Rengeteg voksot kaptunk és sokan meg is hallgattak minket a Youtube-on. Ez egy nagyszerű kezdeményezés volt a RockRádió részéről és nem lehetünk elég hálásak nekik azért, hogy részt vehettünk benne. A győztes Márkádó zenekarnak pedig szívből gratulálunk, jók voltak nagyon és jól mozgósították a rajongótáborukat. Remélem hamarosan újra együtt bulizhatunk a srácokkal.

Nem bántátok, hogy végül semmit sem nyertetek?

Ha azt mondanám, hogy nem, akkor álszentnek tűnnék. De, jó lett volna egy profi stúdióban, jó minőségű hanganyagot felvenni, vagy együtt elmenni egyet pihenni, vagy zenekaros pólókat nyerni, de az igazat megvallva „nyertünk” egy csomó tapasztalatot, támogatót, rajongót és a zenészszakmában minden apró dolognak, minden apró sikernek örülni kell. Jelenleg egyre szűkül azoknak a helyeknek a száma, ahol egy hasonló kaliberű zenekar felléphet és a zenekarok száma pedig egyre növekszik. Ezért kell egy ügyes menedzser, aki tud egy feltörekvő zenekarnak segíteni.

A fellépéseken kívül, terveztek még valamit ebben az évben?

Erre a kérdésre nem tudok sem határozott igennel, sem határozott nemmel felelni. Bármikor jöhet valami váratlan lehetőség a zenekar számára. De jelenleg csak koncertek vannak tervben.

Sok ikert kívánok hozzájuk!

Köszönöm szépen a zenekar nevében.

/GF/

Szólj hozzá

hu_HU