Egy tervezhetetlen év margójára…

2020 úgy indult a Várakozni Tilos! zenekar számára, mint minden rendes év: reményekkel telve. Januárban pár nap alatt felvették az első lemez sávjait, februárban pedig három koncertet is adtak, az elsővel rögtön megünnepelték az együttes második születésnapját a győri Dongóban. Pápán és Szombathelyen is remek koncerteket adtak, majd baljós jelekkel jött a március. A hónap közepén két fellépést még abszolvált a banda a járvány első hullámának lezárásai elött Tatán és Zalaváron, de a közönség számain már látszott a betegségtől való félelem.

Ezután az együttes hat hétre teljesen leállt, nem próbáltak a srácok. Eközben az Elhagyottan lemez anyaga elkészült, csupán a lemezborítóra kellett várni még egy kicsit, ami május közepén el is készült. A fiúk arra számítottak, hogy hamarosan megszűnnek a korlátozások, ezért ismét bevonultak a próbaterembe, hogy felkészüljenek az esetleges nyári fellépésekre. De mialatt várták az első lemezük online megjelenését, az addig stabil pontnak számító gitáros, Boros Lajos úgy döntött, hogy elhagyja az együttest.

Az alapító tagok eredeti terve az volt 2018-ban, hogy egy gitáros és egy billentyűs szerepeljen egyszerre a zenekarban. Akkor hónapok alatt sem találtak megfelelő billentyűst, ezért tértek át a két-gitáros felállásra. Boros Lajos kiválásával ismét lehetőség adódott az eredeti tervek megvalósítására. Így került a bandába Nagy Gábor, aki az első hívó szóra csatlakozott a Várakozni Tilos!-hoz. A koncertszervezés helyett új feladat várt a bandára: a meglévő dalok áthangszerelésével új repertoárt kellett kialakítani, amire nem volt túl sok idő, mert július közepére ki volt tűzve az időpont új felállás bemutatkozására.

Az augusztus szintén csalódást keltő volt a banda számára, hisz a nyaralási időszak miatt több fellépési lehetőségről is lemaradtak, többek között az első győri BaRock Fesztiválról. Szeptemberre ismét több fellépést terveztek a srácok, de végül csak egyszer sikerült közönség elé állniuk, ahogy októberben is csupán egyszer állhatott színpadra a banda, ezúttal Budapesten. Mindezidáig ez volt a banda utolsó nyilvános fellépése.

Október végén aztán a járvány nem kímélte a zenekart sem. Újabb öthetes leállás következett az énekes betegsége miatt.

Decemberben aztán újra elkezdtek dolgozni a srácok. Mivel koncertezni nem lehet, ezért úgy döntöttek, hogy nekiállnak egy új lemez elkészítésének. Megegyeztek, hogy az első lemezről lemaradt dalok közül melyikek szerepeljenek az új anyagon és elkezdték véglegesre kidolgozni azokat. Ezek a számok szinte a Várakozni Tilos! létezése óta a koncertprogram részei, a közönség  előtt kipróbált nóták. Eközben a felvételek és a keverés elvégzéséhez sikerült megnyerni Matula Csabát, aki az első lemezen is kiváló munkát végzett.

A dobsávok rögzítése meg is történt még az ünnepek előtt, a többi munka már az új esztendőre vár.

Az együttes több tervet is készített a 2021-s évre, de a tervek végrehajtását nagyban befolyásolja majd a járvány alakulása. Remélhetőleg minden sokkal jobb lesz majd, mint az elmúlt esztendőben. Addig is mindenkinek sokkal boldogabb és sikeresebb újévet kíván a Várakozni Tilos! teljes legénysége, mint amilyen az előző volt.

Szólj hozzá