Gergő válaszol…

Otthonában, telefonon értük utol Függ Gergelyt, az együttes énekesét, akit a közelmúltról és a közeljövőről kérdeztük:

Rögtön az első kérdés, ami sokakat érdekel: Hogy vagy?

Köszönöm szépen, egyre jobban.

Ennél azért egy kicsit bővebben, hisz két hetet töltöttél a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 2. számú Covid Pulmonológiai Osztályán…

Sajnos igen. Szerencsére a budapesti koncertünket még nem érintette a betegségem, de a rá következő szerdán belázasodtam és utána pozitív Covid tesztet produkáltam. Annak ellenére, hogy minden orvosi utasítást betartottam, egy hét múlva már annyira nem voltam jól, hogy be kellett feküdnöm a kórházba. Sajnos kétoldali tüdőgyulladásom lett, amitől a vérem oxigénszintje lecsökkent és oxigénterápiára volt szükségem. Folyamatosan romlott az állapotom egészen addig, míg el nem múlt a lázam, onnantól kezdve viszont a javulás útjára léptem. Innen is szeretném megköszönni az orvosok és a nővérek áldozatos munkáját, valamint a rengeteg aggódó üzenetet és telefonhívást. Próbáltam mindenkinek válaszolni, de ha valakit kihagytam volna, attól elnézést kérek.

És most hogy érzed magad?

Az erőnlétem még nem az igazi, a hangom is elég fátyolos, de nem panaszkodom.

Nem csak te voltál beteg a zenekarban…

A Pistivel egy napon lettünk betegek és bár ő sem érezte magát túl jól, rajta nem végeztek Covid tesztet, így nem tudjuk, hogy valójában mitől is volt rosszul. Szerencsére ő is jól van már.

Hogy sikerült a budapesti koncert?

Jól, bár a közönség létszámán erősen érződött a járványhelyzet. De aki ott volt, az jól érezte magát. Mind az öt zenekar kitett magáért, hisz nagyon jó körülmények között léphettünk fel. Az S8 igencsak kitett magáért és bízunk benne, hogy ha véget ér ez a járványos időszak, akkor újra koncertezhetünk náluk.

Viszont jelenleg nem léphettek fel egyáltalán…

Az az igazság, hogy ebben a helyzetben nem is lenne normális. A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy ez a vírus milyen veszélyes tud lenni. Szerencsére mi nem a zenélésből élünk, így egzisztenciálisan nem érint minket komolyabban a fellépések hiánya. A bulik helyett most egy kicsit más dolgokra fogunk fókuszálni.

Éspedig?

Úgy döntöttünk, ha már nem lehetnek bulik, akkor felveszünk pár nótát a régi dalok közül és kiadjuk. Ezek a dalok nagyon jók, viszont nem fértek fel az Elhagyottan című lemezünkre. Elég csak a Légy magad!-ra a Vasárnapra illetve az Egyedülre gondolni, amik a jelenlegi fellépéseink szerves részét képezik.

Az első lemezetek egyik dalához sem készült videóklip. Az új anyaghoz készítetek majd?

Az, hogy a Elhagyottan dalaihoz nem készült klip, az nem igazán rajtunk múlott. Már elkészült a lemez, terveztük a videót, amikor Boros Lajos gitáros kilépett a bandából. Mivel a helyére Nagy Gabi billentyűs érkezett, így nem lett volna hiteles, ha vele forgattuk volna a klipet. De az új anyagot már a jelenlegi felállással fogjuk készíteni, így videóklip sem fog elmaradni.

Új dal nem is szerepel majd a felvételeken?

Úgy döntöttünk, hogy ez a lemez a zenekar korai munkásságának fog emléket állítani. Szeretjük ezeket a nótákat, kár lett volna őket kidobni, csak úgy. A felvételeket ugyanúgy Matula Csaba fogja irányítani, mint az első lemezünknél, ahogy a keverést is ő fogja elvégezni. Az Elhagyottan-on is kiváló munkát végzett és már ismer minket, így szóba sem került, hogy mással dolgozzunk. Viszont, ha befejeztük a stúdiómunkát és még mindig nem lehet fellépni, akkor neki fogunk állni az új ötletek kidolgozásának. De nem rohanunk sehová, nyugodtan akarunk majd dolgozni az új dalokon.

Szerinted mikor lesz legközelebb Várakozni Tilos! koncert?

Nem vagyok jós, de szerintem idén már nem.

Leave a Reply