Hazatér az énekes

Az elmúlt időszak fellépések szempontjából elég mozgalmasra sikeredett a Várakozni Tilos! zenekar számára. Mennyire volt megterhelő ez a számotokra?

A nyáron elhatároztuk, hogy az ősz folyamán megpróbálunk többször is a színpadra állni, hogy minél több ember láthassa a zenekart. Augusztus közepére hat koncertet sikerült tető alá hozni. Aztán kapcsolatba kerültünk a Blues Company zenekarral, akik meghívtak minket a győri fellépéseik elé, valamint a Beton egyik rendezvényén is felléphettünk. Végül a Hamisítatlan Ösztön is meghívott minket Répcelakra. Szóval a hat buliból tíz lett, de nagyon élveztük. Én személy szerint, abszolút nem éreztem megterhelőnek, kivéve akkor, amikor a derekamban begyulladt egy izom, ami miatt elég nehezen mozogtam. De sikerült gyógyszerekkel elnyomni a fájdalmat a fellépések idejére. Most meg már teljesen jól vagyok. Én azt vallom, hogy egy csapatot a színpad tesz igazi közösséggé, zenekarrá.

Hogy sikerültek a bulik?

A várakozásoknak megfelelően. Voltak olyan fellépések, ahol nagyon sok néző volt, de voltak olyanok is, ahol a családtagokon és a szűk baráti körön kívül csupán 1-2 ember jött el. De minden egyes koncertnek volt valami hozadéka: vagy pozitív, vagy tanulságos. És nem mellékesen szépen jön a színpadi rutin, ami nagyon fontos. Minden hibából tanulni kell, hogy ne kövessük el kétszer ugyanazt.

Mindannyian dolgoztok a zenélés mellett. Nem jelent ez problémát?

Megpróbáljuk megoldani. De nem is a munka, vagy az iskola, hanem inkább az egyéb dolgok okozhatnak némi fennakadást. Például betegség miatt kellett lemondanunk egy koncertet még a tavasszal, vagy az előbb említett répcelaki buliba csupán négyen tudtunk elmenni, mert Lajosnak, a gitárosunknak 30 éves általános iskolai osztálytalálkozója volt akkor, amire elutazott Karcagra. Beiktattunk két plusz próbát, ahol Bálint csupán egyedüli gitárosként játszott és nagyszerűen megoldotta a dolgot, végül a hátán vitte el a showt. Vagy például a következő stúdiózást kellett kicsit arrébb rakni a Pistiék pihenése miatt, de ezek mind fontos dolgok, nem lehet kikerülni őket.

A következő fellépésetek pedig számodra nagyon is fontos, hiszen Zalavárra mentek, ahol a gyerekkorodat töltötted. Hogyan tekintesz arra a bulira?

Ha csak rágondolok, kiráz a hideg és tiszta libabőr leszek. Ott nőttem fel, oda jártam óvodába és iskolába is, sok barátom és rokonom él a faluban és a környéken, köztük a nővérem is. Zsiga Andris üzemelteti az Aranyhorog eszpresszót. Ha otthon vagyok, be szoktam ugrani köszönni, egy kicsit beszélgetni, nosztalgiázni, megkérdezni, hogy kivel mi van. Andris hívott fel, hogy nincs e kedvünk lemenni a két ünnep között egy buli erejéig. Az az időszak a zenekar tagjainak elég zsúfolt, ezért azt nem tudtuk vállalni, viszont végül a december 21.-e mindenkinek megfelelt. Boldogan mondtam igent, remélem, sokan lesznek ránk kíváncsiak. Ha minden jól megy, olyan srácok előtt fogok énekelni, akikkel együtt kezdtünk rockzenét hallgatni a nyolcvanas évek végén. Egymás között csereberéltük a kazettákat, amiket sikerült beszereznünk, gyakran együtt hallgattuk őket. Nyolcadikban a farsangi bálon például a Pokolgépnek öltöztünk be és a Tépett Madár című nótára ráztuk a fejünket. Ha jól emlékszem közönségdíjasok is lettünk, egy torta volt a nyeremény. Szóval nagyon szeretném, ha egy igazán jó koncertet tudnánk otthon adni, ezért nem is hívtunk más bandát velünk, mert azt szeretném, ha a teljes repertoárunkat el tudnánk játszani. Amellett jó kis túra lesz, számomra felteszi a koronát az egész évre.

A zalavári koncert után még lesz egy jelenésetek a közönség előtt.

Igen, még egy bulink lesz december 29.-n a Dongó Live Music Hall-ban, ahol a Blues Company évzárója előtt melegítjük majd a közönséget. Utána pedig nem maradhat el a hajnali sültkolbász evés sem, mert ez is lassan hagyománnyá válik a Szemeti Lajossal és Krisztivel, a feleségemmel. Néha a Pisti, a Jucus és az IT tanácsadónk, Szabó Kori is csatlakozik hozzánk, ilyenkor egy jó kajálással vezetünk le. Valószínűleg ezután már csak 2020-ban találkozunk újból a srácokkal, mert mindenki privátban ünnepel majd szilveszterkor.

Sok sikert kívánok az év hátralévő részére!

Köszönöm szépen!

Hozzászólás