Az első fellépés az új felállásban (Pisti és Gergő válaszol)

Milyen érzésekkel készültetek a koncertre?

Pisti: Nagy izgalommal, mert sok idő telt el a járvány kezdete óta és egy új felállásban kellett játszanunk. Teljesen át kellett dolgoznunk a dalokat, mert egyik gitárosunk helyett most billentyűsünk lett Gabi személyében.

Gergő: Sokat és gyorsan dolgoztunk a dalokon, mióta Gabi velünk van. Volt olyan nóta, amelyik a fellépés előtti utolsó próbán állt össze, de azért eljátszottuk. Bennem csak azért volt izgalom, mert nem tudtam, hogy a Gabi mennyire lesz ideges és ez hogy fog hatni a játékára. Nem volt gond.

És a buli után hogy éreztétek magatokat?

Pisti: Köszönöm kérdésedet, jól éreztem magam, meg szerintem az a kis közönség is akik megjelentek, bár több rajongóra számítottam. Remélem, hogy minél hamarabb visszatérnek a rendes kerékvágásba a koncertek és minél többen jönnek a jó rock zenét kedvelők.

Gergő: Én felszabadultnak éreztem magam, mert a buli bebizonyította, hogy a Várakozni Tilos! zenekar ebben a felállásban is életképes. Sőt! Akik nem először hallottak minket, azok mind azt mondták, hogy sokat fejlődtünk. Jó volt ezt hallani.

Mennyit változott a hangzásotok az új hangszer belépésével?

Gergő: Sokkal kifinomultabb lett, lágyabb, de a lendület nem változott. Korábban sokszor ért minket az a kritika, hogy a két gitár hangja néha egybemosódik, „kásás” lesz és elnyom minden mást. Most, hogy a Bálint maradt az egyedüli gitáros ez megszűnt, viszont ezzel hatalmas teher hárul rá. De ez a teher őt nem nyomja agyon, hanem inkább plusz motivációt ad neki.

Pisti: Én úgy gondolom és hallom, hogy sokkal pontosabb lett a csapat. A hangzás pedig jobb lett, de még csak most kezdünk összeszokni.

Nincs túl sok fellépésetek mostanában. Mi a véleményetek erről?

Pisti: Nagyon sajnálom, mert fontos, hogy egy zenekar minél többet meg tudja magát mutatni, sokan lássák, hallják, hogy megmaradjon az emberek emlékezetében a Várakozni Tilos! név és a dalaink meg a füleikben. Ez kell, hogy ránk keressenek a neten és otthon is meg tudják hallgatni a számainkat.

Gergő: Jelenleg minden koncertező zenekarnak irtó nehéz dolga van. A nagyoknak azért, mert kis helyekre szorulnak, a kicsiknek meg azért, mert a nagyok kiszorítják őket a kisebb klubokból is. Nálunk én foglalkozom a szervezéssel és nem leányálom. Minden klubtulajdonos, vagy rendezvényszervező a telt házas buliban érdekeltek, ezzel is próbálják a járvány miatti kiesést pótolni. Gyakran hiába próbálom felvenni velük a kapcsolatot, vagy, ha mégis sikerül és ígéretet kapok a visszajelzésre az már nem történik meg.

Nem lenne célszerű alkalmaznotok egy koncertszervezőt?

Pisti: Én úgy gondolom, hogy minden szakmának meg van a maga hozzáértője. Jó ötlet lenne egy koncertszervezőt alkalmazni, akinek vannak kapcsolatai a klubokban, fesztiválhelyszíneken és az önkormányzatoknál.

Gergő: Most mondom, ha bárki úgy érzi, jöjjön, keressen minket bátran.

Most nagyon sok zenészt foglalkoztat az a kérdés, hogy lesz-e a járványnak második hulláma. Szerintetek mekkora az esélye annak, hogy a megbetegedések számának növekedése miatt újra bezárjanak a klubok, koncerthelyszínek?

Pisti: Szerintem van esély rá, hogy újra korlátozzák a fellépéseket, amit sajnálnék, de ezeket a szabályzókat nem mi, koncertező zenészek hozzuk meg és alkotjuk.

Gergő: Én nagyon bízom benne, hogy ez nem történik meg, de sajnos megvan rá az esély. De ahogy a Pisti is mondja, a járványügyi intézkedéseket mi csak betartjuk, mert fontos a magunk és a rajongók egészsége is.

Szólj hozzá