Függ Gergelyt, a Várakozni Tilos! zenekar énekesét telefonon értük utol friss infókért

Mi történik mostanában a zenekar körül?

  • Keményen dolgozunk, mind a próbateremben, mind a menedzsmentben. Miután a Boros Lali gitáros kiválásával Nagy Gabi billentyűs került a csapatba, az összes dalunkat át kell hangszerelni, ami elég kemény meló. Annak ellenére, hogy a Gabi nagyon szorgalmas és hatalmas munkát végez, ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Nekünk is meg kell tanulni, meg kell szokni az új hangzását a zenénknek. A tagcsere nem a legoptimálisabb időpontban történt a banda szempontjából. A járvány miatti fellépési szünetet nem tudtuk kihasználni, mert hat hétig nem próbáltunk, amikor meg újra elkezdtünk együtt dolgozni, nem erre készültünk. Az „Elhagyottan” című bemutatkozó lemezünk megjelenése is erre az időpontra esett. Elég jó kritikákat kapott az anyag, de Gabi érkezésével nem játszhatjuk ugyanazt, mint a lemezen. Meg kell nyugtassak mindenkit, jó úton haladunk. A műsorunk még nincs teljesen kész, ezért nem is tudunk olyan terjedelmű koncerteket adni, mint korábban.

De azért lesznek Várakozni Tilos! bulik a közeljövőben?

  • Mivel minden zenekar megpróbálja pótolni az elveszett koncert időpontokat, ezért hatalmas konkurenciaharc megy a bandák között a fellépésekért. Természetesen mi is minél hamarabb színpadra szeretnénk állni, de nem mindenáron. Sok egyeztetés zajlik a háttérben, hamarosan nyilvánosságra hozzuk a fellépéseinket. Eddig két bulink van biztosan, az őszre, de mint mondtam, pár napon belül új bulikat is bejelenthetünk. Mi olyan zenekar voltunk/vagyunk, amit az élő fellépések formálnak, csiszolnak. Az igazán jó ötletek, vagy a hibák általában ilyenkor kerülnek a felszínre és ezekből (is) építkezünk. Többször mondták már nekünk, hogy látszik az összhang a bandán belül a színpadon. Ez azért van, mert figyelünk egymásra és ez nem fog változni a Gabi érkezésével sem.

Milyen a hangulat a zenekaron belül? Nem feszélyez benneteket, hogy ennyit kell „melóznotok” olyan dalokkal, amiket már régen megírtatok?

  • Pont ellenkezőleg. Amellett, hogy sajnáljuk, hogy a Lali elment, Gabi érkezése egyértelműen felrázta a zenekart. A fiú amellett, hogy remek billentyűs, énekel, gitározik és dobol is. Az énektudását ki is fogjuk használni a vokáloknál. Átálltunk a heti két próbára és mindenki lelkesebb, mint valaha. A gyakorlások végén nem rohan senki haza egyből, gyakran jamelünk egyet levezetésként. A két fiatal: Bálint és Gabi remekül megértik egymást. A Pisti és a Lajos is nagyon motivált, tele vannak ötletekkel. Sokszor nekem kell egy kicsit visszafogni a csapatot, hogy ne rohanjunk annyira, mert nem hajt a Tatár. Vannak olyan dalok, mint az Agyevő egér, Az örök kapocs vagy a Fejfájás Blues, amiket alig-alig játszottunk korábban, mert kicsit egyhangúnak tartottuk őket. Kicsit átgyúrtuk, újragondoltuk a témákat és most biztosan helyet fognak kapni a koncertprogramban. Nagyon várom, hogy mit fog hozzájuk szólni a közönség.

Játszatok feldolgozásokat is?

  • Jobban előtérbe lesznek a saját dolgaink, mint korábban. Játszunk pár feldolgozást, de nem azokon lesz a fő hangsúly.

Leave a Reply