A zenekarról

Várakozni Tilos!, mert az idő halad…

 

Minket a zenélés tölt fel a hétköznapokban energiával és ezt szeretnénk megosztani másokkal is mindaddig, amíg örömet okoz.

 

Tagjaink:

 

Függ Gergely – Ének

 
Bölcsföldi István – Basszusgitár Boros Lajos – Szólógitár Szűcs Bálint – Gitár Szemeti Lajos – Dob

 

Névjegy

 

A Várakozni Tilos! egy győri rockzenekar. Az együttes 2018 februárjában alakult, elsősorban saját dalokat játszik, de néhány feldolgozást is műsorra tűz.


 

Életrajz

 

A Várakozni Tilos zenekart 2018 februárjában alapította meg Bölcsföldi István basszusgitáros (ex Izomláz), Szemeti Lajos dobos (ex OSD), Függ Gergely énekes (ex OSD) és Fekete Judit, aki az indulástól a menedzseri feladatokat végzi az együttes körül. Az alapító tagok terveiben az szerepelt, hogy egy gitárossal és egy billentyűssel egészítik ki az együttest, ezért intenzív zenész és próbahely keresésbe kezdtek.


Az első próbára február 14.-n Bálint napján került sor Győrben, amin az alapító tagokon kívül a fiatal billentyűs, Nagy Gábor vett részt, aki viszont a próba után megköszönte a lehetőséget, de nem csatlakozott a zenekarhoz. Jött viszont Poór Péter ritmusgitáros (ex Raisin), aki február 17.-n vett részt az első próbáján. Hosszas keresgélés után billentyűst nem sikerült a zenekarba csábítani, ezért a banda úgy döntött, hogy inkább még egy gitárossal erősít. A hirdetésre végül ketten jelentkeztek és a március 21.-i meghallgatáson Boros Lajos (ex Vipers) lett a befutó.


Ezután elég mozgalmas időszak vette kezdetét: az intenzív gyakorlás mellett az együttes többször is költözött, sorra születtek az új dalok és egyre inkább közeledett az első fellépés ideje. Ezt azonban Peti már nem várta meg, egyéb elfoglaltságaira hivatkozva szeptember közepén kilépett a bandából. Gergő újabb hirdetésére többen jelentkeztek, de vagy nem voltak elég felkészültek, vagy az együttes stílusa nem feküdt a jelentkezőnek. Végül egy ifjú titánt sodort a szél a zenekar útjába, aki az október 3.-i próba után csatlakozott a bandához. Szücs Bálint kemény próba előtt állt, hisz jó pár dalt kellett megtanulnia az október végi első VT! koncertjéig és nem okozott csalódást. Október 26.-n Győrben, a Kate’s Music Pub-ban, szép számú közönség előtt játszott a Várakozni Tilos!. A jó hangulatú bulit a szombathelyi Új Nemzedék együttes nyitotta meg egy kiváló programmal és utána lépett színpadra a győri zenekar és elmondható, hogy sikeres első bulit csaptak a srácok.


Közben az együttes marketingtevékenysége is magasabb fokozatba kapcsolt, elindult a csapat weboldala, Instagram profilja, Facebook oldala és Youtube csatornája is.


A zenekar nagy lendületet vett, a jó hangulatú próbák során új dalok születtek, valamint olyan zenekarok előtt léphettek fel a Dongó Klubban, mint a Főnix és az AB/CD. 
2019. február 8.-n az együttes koncertet adott a Márkádó együttes társaságában, amivel megünnepelte fennállásának első évét. A következő hetek ismét a koncertekről szóltak: Pápa, Győr, Szombathely volt a banda útja, majd egy rövid pihenőt követően elkezdődött a felkészülés az első stúdiófelvételekre. De előtte még a zenekar adott egy jótékonysági koncertet, amelynek a teljes bevételét felajánlották a szüleiket elvesztő Németh testvérek javára. Ennek apropóján a zenekar életében először TV és rádióinterjút is adott, amit a helyi média mellett több országos online lap is átvett. A felvételek április 06.-n megtörténtek és az első itt rögzített dalt (Légy magad!) május 28.-n nyilvánosságra is hozta a banda az együttes Youtube csatornáján. A két időpont között a zenekar fellépett Gönyűn és Budapesten is, utóbbi helyen egy promóciós célú fotózáson is részt vett. A nyarat egy “háromzenekaros” koncerttel nyitotta a VT!, június 8.-n a Dongó Klubban lépett fel a BadRight és a Hamisítatlan Ösztön társaságában. A banda jelenleg 14 saját dalt és 9 feldolgozást játszik, a teljes program hossza körülbelül két óra.