Billentyűs érkezett a gitáros helyére

Először is, mesélnél magadról?

Nagy Gábor vagyok, 1998 májusában születtem Győrben. Kunszigeten élek, ami egy Győr melletti település. Zenei ízlésem tulajdonképpen elég változatos, mindenevő vagyok a hangszerem sokszínűsége miatt is.

Mióta zenélsz és milyen hangszereken játszol?

8 éves koromban kaptam első hangszeremet egy Casio CTK-481 típusú szintetizátort. 11 éves koromban fedeztem fel, hogy abszolút hallásom van és tulajdonképpen bármit megtudok tanulni, ha sokszor meghallgatom. Ezen a tanuló szintetizátoron tanultam meg az első rock zenét, ami a Europe-tól a Final Countdown volt. 18 éves koromban megvettem az első komolyabb hangszeremet egy Yamaha PSR-1500-t. Ezen mar több lehetőség volt a fejlődésre, így elkezdtem foglalkozni a mulatósokkal, rockkal, lassúbb táncos zenékkel. Aztán mikor már ezt a hangszert is kiismertem akkor jöhetett a további fejlesztés, így, 21 évesen megvettem, a jelenlegi Yamaha PSR-S775 hangszeremet. A billentyűs hangszerek a fő hangszereim, de emellett játszom még gitáron és akkor sem esek kétségbe, ha elém tesznek egy mikrofont. Jelenlegi hangszerem, mint már említettem, egy Yamaha PSR S775 kísérőautomatikás szintetizátor. Rengeteg hangszín van benne, amit feltudok használni a Várakozni Tilos!-ban is. Amikor megvettem nagyon sok új lehetőség tárult fel előttem. Megfelelő pop, rock, blues zeneműfajhoz is. De amint lehet, szeretnék egy Yamaha Genos hangszerre szert tenni.

Nem először hívtak a Várakozni Tilos!-ba…

Így van! Volt róla szó korábban, hogy közösen játszanánk, de ez még akkor korainak tűnt.

De miért mondtál nemet?

Nem mondtam nemet, egyszerűen nem volt rá mód, hogy a próbákon részt vegyek, mert az iskola befejezése után meg kellett várni, amíg teljesen önállóan tudom a zenélést folytatni, gondolok itt a munkahelyre, jogosítványra, autóra.

Hogyan lettél mégis a zenekar tagja?

A zenekar basszusgitárosával, Bölcsföldi Istvánnal tartottam a kapcsolatot, ugyanis nála tanultam vezetni. Tőle hallottam a zenekarról először, még 2018-ban. Nagyon örültem, amikor a zenekar énekese Függ Gergely megkeresett, miután az egyik gitárosuk kiszállt, hiszen most már készen állok a közös munkára. Az előzőekben említett akadályok elhárultak.

Már jó pár közös próbán túl vagytok, mik a tapasztalatok?

Igen hetente kétszer három órát gyakorlunk. Én úgy érzem, hogy a zenekar tagjai örömmel fogadtak. Teljes mértékben vevő vagyok az elképzeléseikre, hiszen nekem is az a fő, hogy amit csinálunk, az a lehető legjobb legyen. Nagyon jól érzem magam velük és remélem, hogy hosszú ideig együtt fogunk még zenélni.

Leave a Reply