Az első lemezünk már elérhető!

Hosszú idő telt el azóta, hogy a zenekar bevonult a Hangrafik Műhely Stúdiójába, hogy felvegye az első lemezét. Sokat dolgozott a banda és Matula Csaba is, aki nemcsak a felvételeket irányította, hanem később a keverést és az utómunkálatokat is elvégezte az anyagon. Aztán Koczor Ádámon és a Kelladekoron volt a világ szeme, aki a világjárvány alatt először modernizálta az együttes logóját, majd elkészítette a lemezborítót is.

Végül május huszonkilencedikén kikerült a lemez az online zenemegosztókhoz, azaz elérhetővé vált a nagyközönség számára is. Az album hét dalt tartalmaz és kicsivel hosszabb, mint huszonnyolc perc.

Az első tétel rögtön egy instrumentális darab, melyet a banda hangszeres tagjai írtak közösen és az Intro címet viseli. A zenekar ezzel a rövid darabbal szokta a koncertjeit kezdeni. A következő dal, az énekes önálló műve, a Tűzvihar. A dal zeneileg egyszerű és egy srác érzéseit meséli el, amikor épp egy romantikus légyottra siet az esőben. A harmadik nóta zenéjét Boros Lali írta, ez a banda leggyorsabb dala. A szöveg egy menekülést ír le és egy régi amerikai film, a Menekülő ember (The Running Man)  inspirálta. A dal a Fuss az életedért! címet viseli. A negyedik dal nem más, mint a lemez címadó nótája az Elhagyottan. Zenéjét Szücs Bálint gitáros szerezte, szövegében pedig egy sorozatgyilkos áldozatának a gondolatait írja le, akinek se reménye, se esélye sincs túlélni a kalandot. Ez a dal, amellett, hogy a legkeményebb az egész lemezen, a leghosszabb is, több, mint öt és fél perc hosszú. A következő szám szövege már régóta megvolt Függ Gergő által, erre írt egy lüktető ritmusú zenét Bölcsföldi Pisti. Ez a szerzemény volt az első, ami a Várakozni Tilos! fennállása óta közös munkával megszületett, a címe: Honnan jövök én. A hatodik dal Pisti önálló munkája, a Magányos kerékpáros és mind zeneileg, mind szövegileg egy játékosabb hangvételű, könnyedebb alkotás és a korábbi koncertek tapasztalata alapján abszolút közönségkedvenc. A lemez zárótétele egy zeneileg lírai dal, Boros Lali kreativitását mutatja, aki 2018 áprilisában ezzel mutatkozott be az együttesben. A szövege viszont elég szomorú, egy drogtúladagolás következtében elhunytról szól, aki a valóság elől a halálba menekült. A dal címe: Éber álmok.

A lemez minden nagyobb online felületen meghallgatható, megvásárolható:

https://open.spotify.com/album/56pgwr3RLTceZ5c1Z6afZd

https://www.deezer.com/hu/album/151542182

https://play.google.com/store/music/album/V%C3%A1rakozni_Tilos_Elhagyottan?id=Br4fowwi4dub3y6le3gfzuzphuu

https://store.tidal.com/hu/album/143249932

Leave a Reply