Bye-bye 2019

Eltelt a 2019-s  év, nézzük meg, hogy mi történt a bandával ez idő alatt. Összesen 21 fellépése volt a zenekarnak, 15 helyszínen, 12 településen. Győr-Moson-Sopron megyén kívül játszottak: Komárom-Esztergom; Veszprém; Vas és Zala megyékben, illetve Budapesten. Összesen 11 zenekarral lépett fel a banda közösen: Saturday Overnight, Badright, Márkádó, Rózsaszín Pitbull, Redwood, Új Nemzedék, Hamisítatlan Ösztön, Sweet Hell Rock Band, AvEEvA, Grandma’s Tea, Blues Company. Öt dalt rögzítettek egy demólemezen, aminek az egyik dalával a negyedik helyet szerezték meg a Rockrádió Tehetség Támogató versenyén. De mit mondanak az elmúlt évről maguk a főszereplők, a Várakozni Tilos! tagjai?

Milyen volt a 2019-s év?

Pisti: Összeállt a csapat, viszonylag sok fellépésünk volt, de nem tudtunk előrukkolni egy igazán jó stúdiófelvétellel, ami miatt van egy kis hiányérzetem. Jó lett volna piacra dobni egy kislemezt, mert bizony néhány koncerten meglátszott, hogy nem ismernek minket. De úgy gondolom, hogy az év a várakozásoknak megfelelt.

  1. Lajos: Tanulságos és színes évet zártunk, mindenki kihozta magából a maximumot. Motivációból nem volt hiány, az biztos.

Bálint: A zenekar rengeteget fejlődött. Ez volt az első teljes év, amit a Várakozni Tilos!-ban töltöttem. A kezdetekben minden koncert előtt és alatt rettenetesen izgultam, de ezt sikerült levetkőznöm és a zenekarral is egyre jobban eggyé váltam. A banda mind zeneileg, mint koncertképileg fejlődött és merem állítani, hogy már tudunk egy épkézláb koncertet adni bármikor. Természetesen midig vannak bakik, ez az élő zenével együtt járnak, de igazából jól együtt van a csapat.

Gergő: Nagyon vegyes érzéseim vannak ezzel az évvel kapcsolatban. Volt pár igazán jól sikerült koncertünk, ellenben nem sikerült kiadható stúdiófelvételeket készíteni, így csak egy demó lett belőle. Ennek anyagi akadályai is voltak, mivel a pénzünket inkább koncertfelszerelésekre költöttük, aminek köszönhetően önállóan is le tudunk nyomni egy 2-300 fős bulit is akár. Júliusban átvettem Jucustól a zenekar ügyeinek az intézését, amiben semmilyen rutinom nincs, de sok jó embertől sok jó tanácsot kaptam, így talán nem vallottam szégyent.

Sz. Lajos: Az év során sikerült összeállítani egy jó programot és sok színpadi rutint szereztünk. Ez nagy pozitívuma az évnek.

Mi volt számotokra a legemlékezetesebb pillanata az elmúlt évnek?

Sz. Lajos: Számomra az első szülinapi koncertünk volt a csúcs, ott közel telt ház előtt adtunk elő egy olyan műsort, amin egy évig dolgoztunk.

Pisti: Nehéz erre válaszolni. A fellépések azok mindig emlékezetesek a számomra, de kettő volt, ami igazán a szívemhez nőtt: az első születésnapi koncertünk, illetve a zalavári bulink. Mindkettőn sokan voltak és élvezték a műsort.

Bálint: Egyértelműen a szülinapi bulink. Motiváltak voltunk és nagyon jól sikerült. De minden fellépés egy új élmény a számomra.

Gergő: Számomra a legfelemelőbb érzés volt, hogy felléphettünk a szülőfalumban, Zalaváron. Az csodálatos volt.

  1. Lajos: Nem nagyon tudok kiemelni semmit, mert engem a zenélés boldoggá tesz és volt benne részem elég ebben az évben, minden pillanatát élveztem.

Mit vártok a következő évtől?

  1. Lajos: Én sok bulit szeretnék, valamint azt, hogy fejlődjünk tovább, amennyire lehet, mert összecsiszolódtunk már annyira, hogy tudunk haladni előre szépen.

Bálint: Jó lenne akár két kislemezt is felvenni a saját dalainkból, egyet az év elején, egyet pedig az év végén. A nyarat kellene meghúznunk, hogy akkor minél több koncertünk legyen, mert 2019-ben a nyarat szinte csak végigpróbáltuk.

Pisti: Szeretném, ha meg tudnánk jelentetni egy kislemezt. Azt már nagyon várom és időszerű is lenne. És persze jó sok fellépést kívánok a zenekarnak. Valamint azt várom, hogy fejlődjön a banda zeneileg is, legyünk egy kicsit dinamikusabbak, fejlesszük a promóciós tevékenységeinket, legyen egy kislemezünk és ez majd hozza a közönséget is.

Sz. Lajos: Jó lenne, ha kicsit ismertebbek lennénk, hogy minél több helyre eljusson a zenekar. Növelni kell a fellépések számát, ami nem jelent azt, hogy idén kevés volt, csak lehetne még több.

Gergő: A programunk már szinte kész, most már csak eladhatóvá kell tennünk. Szerintem a 2020-ban ez lesz a legfontosabb dolgunk. Ehhez össze kell fognunk, mert egy zenekar működtetésének ez a leghálátlanabb, legnehezebb és legösszetettebb része.

Van már programotok az év elejére?

Gergő: Ezt akár kérdezhetném én is tőled… (haha) Február elsején a győri Dongó Live Music Hallban ünnepeljük a zenekar fennállásának a második évét, szóval várunk oda minden rajongónkat, barátunkat, a rockzenét szerető közönséget, hogy egy nagy bulival tegyük ezt emlékezetessé. Addig is szeretnék mindenkinek Sikerekben és rockzenében gazdag, Boldog Új Évet és jó egészséget kívánni.

/G.F./

Hozzászólás